Vastuu omista ajatuksista

Olen viettänyt viikonloppua yksin kotona. Se on harvinaista. Se tapahtuu noin kaksi kertaa vuodessa. Ja nyt, erinäisistä syistä olen kotona yksin. On ollut ihan mukava viikonloppu ja kivaa tekemistä. Ja ennen kaikkea aikaa ajatella asioita. Olen pohdiskellut paljon viime aikoina, mutta varsinkin nyt itsekseni sitä, mitä kaikkea mieli voikaan teettää. Ja olla teettämättä.

Vastuu omista ajatuksista

Kaikki lähtee sinusta itsestä. Kliseistä, mutta niin totta. Se mitä maailmassa tapahtuu, ei tietenkään välttämättä lähde sinusta, mutta se miten ajattelet siitä ja reagoit siihen, on vain ja ainoastaan sinun päätös. Ja mitä ajattelet esimerkiksi itsestä ja elämästä, sitä myös heijastat omaan elämään. 
 
Voi kumpa joka ikinen täällä huomaisi sen, ja ottaisi vastuun omista ajatuksistaan ja varsinkin muuttaisi niitä itselleen paremmaksi. Toinen klisee tähän: sitä saa mitä tilaa. Sekin pitää paikkaansa, ja olenkin nykyään tarkkana mitä ajattelen ja mitä tunnen. Tiedostaminen on kaiken A ja O! Nämä ajatukset onkin tatuoituna minuun, että muistan sen aina. Enkä siltikään muista. Muistan, että kirjoitin aiemmin huonosta muistista ja se kans pätee, heh! Mutta asiaan.
 
"Ja mitä ajattelet esimerkiksi itsestä ja elämästä, sitä myös heijastat omaan elämään."
 

Mihin voit vaikuttaa

Sinä et voi vaikuttaa kaikkeen. Mutta se, mihin voit vaikuttaa on, mitä ajattelet asioista. Ajatuksia ja tunteita tulee ja menee, mutta onko ne yhtä kuin tosi? Minusta ei. Se mikä on oikeasti tosi, on tämä hetki. Ei mikään muu. Ei ajatukset, ei tunteet, ei mikään mikä kumpuaa ulkopuolisista asioista, eikä varsinkaan se, mitä muut tekee eikä ne, mitä on tapahtunut eilen tai mitä tapahtuu huomenna. 
 
Vain läsnä oleva hetki on tosi, ja kuinka monesti IHAN OIKEASTI sinulla on asiat huonosti juuri tällä hetkellä, tässä läsnä olevassa hetkessä kun luet tätä tekstiä? Minulla ei kyllä monestikaan. Sorrun monesti analysoimaan asioita, joskus jopa liikaa... Se on kivaa, tiettyyn pisteeseen asti. Koska tykkään pohdiskella asioita ja minun luonteeseen kuuluu eri näkökulmista katsominen. Kunhan muistaisi myös irrottaa asiayhteydet ja antaa myös olla. Kunhan muistaisi luottaa elämään ja siihen, että se mikä minulle on tullakseen, tulee varmasti.
 
Taustalta kuuluu Haloo Helsingin Vihaan kyllästynyt... Kuinka viisaat sanat siinä onkaan! "Uskot kohtaloon tai et, se on ihan sama kunhan ajattelet. Tää sekunti itsensä kantakoon, se on kaiken a ja o."

Kun muistaa myös kääntää ajatukset ajattelemaan positiivisuuden ja kiitollisuuden kautta. Energia luo energiaa. Niin hyvää kuin huonoakin. Haluan muistaa ladata kaikki ajatukseni aina kiitollisuudella. Koska miksi ei? Helpommin sanottu kuin tehty, mutta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Tuossa lauseessa hyvä esimerkki, miten se positiivisen kautta ajatteleminen lähtee, hyvä tulee hyvän luo! 
 

Vetovoiman laki, karma

Jos tai kun hyvä tulee hyvän luo, täytyy miettiä myös sitä, mitä ajattelee itse itsestään. Ajatteleeko itseään hyvänä, arvokkaana? Ajatteleeko itsestään, että ansaitsee hyviä asioita elämäänsä? 
 
Yks tämän aiheen tärkeimmistä pointeista on myös se, mitä ajattelee itsestä ja siitä, mitä ansaitsee itsellensä. Jos ajattelee ansaitsevansa hyvää ja olevansa sen arvoinen, aika varmasti se kaikki hyvä tulee sinun luo varmemmin, kuin jos ajatus on, ettei voi ansaita mitään hyvää, vai mitä? Olenkin opetellut välissä peilin edessä sanomaan itselle, että ootpa ihana!, vaikka se tuntuikin alussa aika hölmöltä. :) Hyvä on myös osata hymyillä itselleen, ja ainakin tuon lauseen sanominen peilin edessä on saanut minut tekemään niin.
 
Näitä asioita olisi hyvä pohdiskella ihan säännöllisesti ja ehkä vähän jopa kyseenalaistaa omia ajatuksia itsestä. Ja muistutella, että on aina kaiken hyvän arvoinen. Koska jokainen on. Arvokas ja hyvä. Niin minä ainakin aion tehdä ja toivon että sinäkin.
 

Ihmetellen<3 Johanna
 
 

Kommentit

Suositut tekstit

Instagram