Kohtaamisia

Voisimme päästää irti siitä, mikä erottaa meidät ja sen tilalla keskittyä siihen, mikä meille on yhteistä.

Olet viiden ympärilläsi olevan ihmisen summa   

Sanotaan, että oot sun elämän viiden ihmisen summa. Kenen kanssa vietät paljon aikaa? En ehkä perheen jokaista jäsentä laskisi pelkästään tähän viiteen ihmiseen, vaan voit miettiä myös ystäviä, työkavereita, harrastuskavereita... Kenen seuraan haluat? Ketkä vetää sua puoleensa ja kenen seurassa sulla on hyvä olla? Mieti hetki, ketkä nämä viisi ihmistä on ja mitä hyvää heissä on? Minkä fiiliksen haluat näille ihmisille jäävän oltuaan sun kanssa tekemisissä? Mitä yhteistä teillä on? Mitä sinä saat näiltä ihmisiltä?

Mun vilpitön toive on, että ihmisellä on aina mahdollisimman hyvä fiilis oltuaan tekemisissä mun kanssa. Mutta miten onnistua siinä, kun jokainen elää elämäänsä oman todellisuuden kautta? Joku arvostaa kohteliaisuutta, toinen arvostaa omaa tilaa.. Siihen päälle vielä se, miten asiat suodattuu omankin järjestelmän kautta.

Ajattelen, että yksinkertaisimmillaan se onnistuu, kun hyväksyt toisen ihmisen juuri sellaisena kun hän ja olet kiinnostunut ihmisestä aidosti. Kun olet läsnä ja itsekin aito. Kukaan ei ole täydellinen ja kaikilla on myös huonoja päiviä, mutta...

Aina voi vaikuttaa omaan ulos antiin.
Aina voi kertoa edes jälkeenpäin, jos asia ei mennyt parhaalla mahdollisella tavalla.
Aina voi pyytää anteeksi.
Aina voi kertoa toiselle jotain hyvää hänestä.
Aina voi löytää kiitollisuuden aiheita.

Olet itse sitä, mitä on ympärilläsi

Ja kun pohdit niitä hyviä puolia toisissa ihmisissä. Huomaa, että ne löytyvät myös sinusta. usko, että ne löytyvät myös sinusta. Vedät niitä puoleesi koska ne ovat hyviä puolia myös sinussa. Voit myös miettiä, mikä triggeröi toisessa ihmisessä? Asia voi ärsyttää sinua, koska se voi olla myös asia, josta et pidä itsessäsi tai mitä et halua kohdata. Uskaltaisitko kohdata sen asian itsessäsi? Tiedostamalla ja kohtaamalla asiat sekä hyväksymällä niiden olleen osa sinua, voit vapautua niistä.

Lopuksi, voisitko miettiä näitä asioita myös itsesi kanssa? Jos olisitkin itse yksi näistä viidestä ihmisestä. Minkälaista fiilistä haluat luoda itse itsellesi? Miten kohtelet itseäsi, kun olet parhaimmillasi ja varsinkin silloin, kun et sitä ole? Olet varmaankin kuullut sanonnan, että "rakastan sinua sinun itsesi takia, tai tarkemmin sanottuna itsestäsi huolimatta". Voisitko sanoa tämän myös itsellesi? Jos et, mitä voisit alkaa tekemään päästäksesi lähemmäs lempeämpää oleilua itsesi kanssa?

Rakkaudella, Johanna

Kommentit

Suositut tekstit

Instagram