Maadoittuminen tuo tähän hetkeen


Tiedätkö sinä, miksi maadoittuminen on tärkeää? Maadoittumisesta ja sen tärkeydestä puhutaan koko ajan enemmän. Ihmisissä on energiaa. Ihmisen aivoissa sekä sydämessä on sähköistä toimintaa ja veressä rautaa, jotka yhdessä muodostavat sähkömagneettisen kentän ympärilleen. Tämän vuoksi ihminen tarvitsee maadoitusta, niin kuin sähkölaitteetkin tarvitsevat.

Mitä maadoittuminen on?

Maadoittuminen on tasapainossa olemista. Maadoittava energia liittyy kehollisuuteen ja varsinkin alavartaloon. Maadoittunut ihminen on läsnä hetkessä ja kuulee kehonsa, alitajuntansa ja intuitionsa viestit. Maadoittuminen liitetään luontoon ja siihen yhdistetään myös maanläheiset värit ja esimerkiksi raskaamman ruoan syöminen. maadoittumiseen suositaan punaista väriä. Omistatko sinä punaiset villasukat?

Nykymaailman meno vie meitä kauemmas maadoittuneesta olotilasta. Esimerkiksi useat aistiärsykkeet, hälinä, yleinen stressi, kiire ja monen asian hoitaminen yhtä aikaa sekä elektronisten laitteiden sähkökentät heikentävät maadoitusta. Ihmisen ympäristö pistää siis nykypäivänä usein elämään niin, että vietämme paljon aikaa pään kanssa työskennellen. Sen myötä energiasi keskittyy liikaa pään alueelle ja oireina saattaa olla leijailevaa tunnetta ja levotonta oloa, päänsärkyä, unettomuutta, hajamielisyyttä ja murehtimista.

Kehoitankin sinua pysähtymään nyt hetkeksi miettimään sitä tunnetta, kun olet ollut päivän patikoimassa, rannalla tai vaikka laskettelemassa. Tai olet tehnyt jotakin muuta sinulle oikein mieluista tekemistä. Miltä sinusta tuntuu? Nouseeko hymy huulille? Tuleeko rintaan kupliva tunne? Tunnetko onnellisuutta ja iloisuutta? Viivy hetki tunteen kanssa. 

Kaikkosiko stressi ja huolet edes vähäksi aikaa? Noissa hetkissä, kun olet mieluisan tekemisen parissa tai kun ajattelet niitä hyviä muistoja, olet todennäköisesti eniten maadoittunut. Maadoittuminen rauhoittaa ja tuo kehosi ja mielesi läsnä olevaksi hetkeen, ja melko usein siinä hetkessä kaikki on hyvin.

Mitä maadoittuminen sinulle tarkoittaa? Onko se mukavaa tekemistä, luonnossa kulkemista ja ulkoilua? Vai kenties jotain kehollista liikettä, kuten tanssia, salilla käymistä tai joogaa? Tai muuta liikuntaa? Vai onko maadoittuminen sinulle visualisointia siitä, että olet yhtä maan kanssa, esimerkiksi niin, että sinusta lähtee syvät juuret maahan? 

 

Havainnointia maadoittumisen tuntemisesta

Minulle maadoittuminen on kaikissa muodoissaan läsnä olemista ja yhteyttä oman kehoni kanssa. Maadoittuminen on minulle sitä, että oloni on niin sanotusti juurtunut. Se on sitä, että nautin jostakin asiasta aivan suunnattomasti ja niin paljon, että unohdan kaiken muun. Se voi liittyä tekemiseen, mutta se voi olla myös vaikka jonkin asian katselemista johon uppoudun täysin. Näin käy usein esimerkiksi silloin, kun pääsen merelle katselemaan horisonttiin tai jonnekin korkealle huipulle. 

Tunnen itsessäni selvästi, jos en ole maadoittunut. Oloni on leijaileva, pahimmillaan päässä humisee ja heittää tai päätä särkee. Tunnen irrallista oloa ja aivosumua. Teen asioita, mutta aivan kuin en ymmärtäisi täysin, mitä olen tekemässä ja ajatus katkeaa. Olen levoton ja nukun myös levottomasti silloin, kun en ole tarpeeksi maadoittunut.

Miten maadoittua? 

Useimmiten maadoitan itseäni luonnossa olemalla. Esimerkiksi Saanan huipulle kiivetessä kun maisemat vain jatkui ja jatkui horisonttiin ja pilvet tulivat yhä matalemmalle, tunsin olevani yhtä luonnon kanssa. Sielu lepäsi ja tunsin valtavaa onnellisuutta, niin mieleni kuin kehoni kanssa. Minulle ei riitä maadoittumiseen pelkästään se, että visualisoin maadoitustani, eli kuvittelen jonkin esineen (esimerkiksi kivet maadoittavat) maadoittavan minua tai kuvittelen juuret syvälle maahan. Sekin on toki parempi kun ei mitään, mutta pyrin tietoisesti myös jättämään elämääni tilaa niille asioille, mitkä maadoittavat minua ja palauttavat mieleni ja kehoni tähän hetkeen. 

Muita hyväksi havaittuja keinoja maadoittumiseen on esimerkiksi nuotion ja muutenkin tulen katseleminen, puutarhatyöt ja uiminen. Mainio vaihtoehto on olla avojaloin ulkona! Myös energiahoidoissa tulee usein tarve maadoitella hoidettavia. Energiahoito maadoittaa ja varsinkin tasapainottaa kehon energioita, ja onkin lempeä vaihtoehto maadoittumiseen. Samalla saat aikaa itsellesi ja satsaat hyvinvointiisi, mitkä maadoittavat vieläkin lisää.

 Millä keinoin sinä maadoitat itseäsi?

 

Maadoittavin energioin<3 Johanna

 
LÄHTEET
https://earthinginstitute.net/

Kommentit

Suositut tekstit

Instagram