Minun matkani energianhoitajaksi

Yksi elämän kysymyksistä, jonka jokainen voisi itseltään kysyä: suotko itse itsellesi meren ja tuulen pyöreiksi silottamien kivien, vai myrskyn ja salamoiden lohkoavien terävien ja karikkoisten kivien reunustaman elämänpolun? Kipinä Energiakamari Ihmeen toimintaan syntyi, kun olin ollut tienhaarassa ja sallinut vihdoin itseni kulkea sitä pehmeämpää ja lempeämpää polkua. Kaikkiin tapahtumiin ei voi vaikuttaa, mutta siihen miten suhtaudut tapahtumiin, olet ainoa joka voi.

 
Energiakamari Ihmeen tarina ja visio

Suhtautumista elämään, eheytymistä elämänpolulla sekä lempeyttä itseä kohtaan haluan avata myös muille, auttaa Sinua ymmärtämään oman sisäisen voimasi ja viisautesi. Kaikki lähtee sinusta, sinun sisältäsi. Sanon nykyään, että jos näet ongelmia ulkomaailmassa, tarkastele sisintäsi. Haluan auttaa sinua vapautumaan energeettisellä tasolla niistä tukoksista, jotka saattavat hidastaa ja laimentaa elämänlaatuasi. Haluan auttaa parantamaan elämänlaatuasi, avaamaan sinulle keveämpää, aidompaa ja lempeämpää elämää. Voit tilata minulta hoidon lisäämään itsetuntemustasi, kehon kiputilojen vuoksi tai antamaan itsellesi hemmottelevan rentoutumisen hetken, päätös on sinun.

Kuten aiemmin mainitsin, olen käynyt osaltaan karikkoisenkin polun elämässäni. Osaltaan siksi, koska sallin sen karikkoisuuden olla elämässäni paljon kauemmin, kuin mihin olisin pystynyt, kuin mitä olisin tarvinut. Mutta minulla ei ollut työkaluja eikä osaamista vapautua siitä, koska vaikka ajatukseni ovatkin pysyneet aina positiivisen puolella, kiitos vuosien itsetutkiskelun ja itsenäisen opiskelun elämästä ja ihmisen hyvinvoinnista, se karikko kulki mukana energeettisesti koko ajan. Kunnes löysin energiahoidot ja meditaation, pysähtymisen itseni äärelle ja vapautumisen energeettisistä tukoksista. Siihen kiteytyy kaikki, mistä alkoi lempeästi katsominen itseäni kohtaan. Kerros kerrokselta. 

Helppoahan se ei aina ole, ja välillä joutuu käymään myös epämukavuusalueella kohdatessaan niitä ikäviä tilanteita ja tunteita. Siinä juuri korostuu energiahoitojen kokonaisvaltainen apu. Energiahoidoissa vapautetaan näitä energiatukoksia niin, ettei ihminen tietoisella mielellä niitä enää uudestaan välttämättä joudu käsittelemään. Kerron energiahoidoista enemmän näissä julkaisuissa: "Energiahoito" ja "Mitä energiahoito on?".

Käydessäni itse tuota polkua pidemmän mutkan kautta ja huomatessani, kuinka paljon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin energityöskentelyllä voi vaikuttaa, lähti ajatus muidenkin auttamisesta. Kroonisen stressin selättäminen, fyysisten kipujen väheneminen, kehon selittämättömien oireilujen loppuminen ja aineenvaihdunnan vilkastuminen, päättämättömyyden, kireyden ja voimattomuuden sekä suorittamisen tunteen väheneminen. Muun muassa näihin vaivoihin olen saanut apua energiahoidoista. Olen kasvattanut turvallisuuden tunteesta käsin elämistä hoidoilla niin paljon, että haluan samaa keveämpää elämää myös jokaiselle muulle, sinulle.

Teen nykyään energiahoitoja sivutoimisesti. Teen Suomen Energiahoitajien BodyMind Energy Balancing Method -menetelmän mukaisia hoitoja, Energeettistä jäsenkorjausta sekä Tunnekehon hoitoa. Metodiin kuuluu lisäksi Energiakehon hoito, jonka teen soveltavasti muiden oppimieni menetelmien kanssa syvärentouttavana ja intuitiivisena chakrahoitona, asiakkaan tarpeita ja toiveita vahvasti kuunnellen. Tarvittaessa myös yhdistelen näitä kaikkia hoitomenetelmiä. Kerron näistäkin enemmän omissa julkaisuissa. Myöhemmin otan mukaan myös mielen valmennuksia, kun Elämänhallinnan- sekä meditaatio- ja rentoutusohjaajan -koulutukseni ovat edenneet.

Koulutukseni ja tietotaitoni

Olen käynyt Suomen Energiahoitajien koulutuksista 4/6 ja viides koulutus on aluillaan. Diplomivaatimukset ensimmäiseltä tasolta saan suoritettua tämän vuoden (2022) loppupuolella. Suomen Energiahoitajat ovat tuoneet hyvin energiahoitojen maanläheisen ja energialääketieteellisen kulman esiin, ja mielestäni energiahoitoa olisi hyvä tuodakin näkyville täydentävänä ja luonnonmukaisena hoitomuotona lääketieteen rinnalle. Energiahoitojen vaikutukset kun ovat usein aika vaikuttavia ja riippuen aiheesta, jos ei yhden kerran niin esimerkiksi kolmen hoitokerran sarjat tuovat tuloksia aika usein.

Käymiäni koulutuksia ja kursseja:

  • Suomen Energiahoitajien 1-tason kolme koulutusta, Energeettinen jäsenkorjaus, Energiakehon hoito, Tunnekehon hoito, 2-tason Jatko 1 kurssi (2-tason Jatko 2 menossa)
  • HLF Elämänhallinnan ohjaajan -koulutus, joka sisältää myös Meditaatio- ja rentoutusohjaajan koulutuksen (menossa)
  • Ong Namo Liven vuoden mittainen SFT energiahoitajan -koulutus (menossa)
  • Ong Namo Liven kosminen kundaliinireiki kurssi 
  • William Bengstonin Hands On Healing -kurssi
  • Graham Nichollsin Ho'oponopono and EFT Tapping Practitioner -kurssi
  • Sami Minkkisen NLP ja EMT -ohjaajan peruskoulutus (menossa) ja useita muita Minkkisen kursseja
  • Erika Juusolan Parantava tietoisuus -koulutus
  • Mervi Bergstömin Intuitiivinen näkeminen -kurssi

Lisäksi olen käynyt vuosien varrella monen monta kurssia itsetuntemuksen, omien uskomusmallien sekä henkisen- ja fyysisen hyvinvoinnin lisäämiseen. Kirjallisuudesta kullanarvoisia vinkkejä:

  • Penney Peircen Sinä värähtelet, joka opettaa omien energioiden tunnistamista ja sen kanssa elämistä
  • Joe Dispenzan Luo itsesi uudelleen, jonka opit tukevat suuresti haitallisten muistojen ja sitä kautta uskomusten vapauttamisesta tunnekehon hoidossa
  • Nick Ortnerin Tapping Solution, Menetelmä tunteiden vapauttamiseen ja stressin purkamiseen 
  • Eckhart Tollen Läsnäolon voima, henkiseen kasvuun perustuva ja itsensä äärelle pysäyttävä kirja
  • Empatian ja intuition mahtava voima, joka käsittelee herkkien empaatikkojen elämän eri puolia
  • Boris Aranovichin Healing, joka käsittelee bioenergiaa, meridiaaneja ja akupisteitä 
  • Rhonda Byrnen Salaisuus ja Voima kirjat vetovoimanlaista sekä ajatuksen ja tunteen voimasta
  • Johanna Blomqvistin Kvanttifysiikasta energiahoitoihin, jonka kautta taustatiemys energiahoidoista kasvoi suuresti  
  • Ihan näin vain muutamia mainitakseni. Hyllyssä odottelemassa on vielä Kehosi salattu kieli, Teal Swanin kirjallisuutta ja paljon paljon muuta.

Olen siis perehtynyt monenlaiseen, niin maanläheiseen ja tieteelliseen, kuin myös siihen henkisempään näkökulmaan. Mielestäni kumpikaan ei sulje toisiaan pois, koska kaikissa näkökulmissa näytän törmääväni aina samoihin perustuksiin: 

  • kaikki on energiaa, aistii ihminen sitä tai ei

  • hoitomuoto ei ole uskomushoitoa, vaikka ajatuksillaan hoidettava voikin tehostaa hoidon vaikutusta (olen kirjoittanut aiemmin mielen voimasta). 

  • energia välittyy hoitajan kautta hoidettavaan, mutta hoitaja ei välitä omaa energiaansa, itseasiassa hoitaja saa samalla itsekin annoksen energiaa hoitaessaan

  • hoito menee sinne, missä hoidon tarvetta on, eikä vastuullinen hoitaja voi aiheuttaa vahinkoa hoitojen tekemisessä

  • intentiolla ja aikomuksella on vaikutusta hoidon kulkuun

  • aika tai paikka ei vaikuta energian välittymiseen

  • energiahoito on luontainen täydennyshoitomuoto, eikä missään nimessä kilpaile tai pois sulje lääketieteellistä hoitoa.

Olennaista tässä kohti minusta on huomauttaa myös se, että vaikka hoidoissa välitetään ja kanavoidaan energiaa tiettyihin ongelmiin, voi juurisyy piillä jossain ihan muualla ja silloin todennäköisesti hoitokin kohdistuu sinne. Minä en hoitajana, etkä sinä asiakkaana pysty määräämään hoitoa tapahtuvaksi, vaan hoitomuoto aktivoi kehon omia paranemisprosesseja sieltä, missä tarvetta on. Voit lukea lisää energiahoitamisesta julkaisuista "Energiahoito" ja "Mitä energiahoito on?".

Eettisyys ja arvoni hoitajana

Olen pienestä pitäen mummuni jalan jäljissä ollut kiinnostunut luontaisesta itsensä hoitamisesta ja itsensä kuuntelusta. Ajattelen, että jokaisen kannattaisi ensiksikin ottaa selvää, mitä kaikkea suvussa voi kantautua mukana jälkipolville (niin fysiologinen-, mutta lisäksi myös psyykkinen geeniperimä ja uskomukset), mutta myös pysähtyä kuuntelemaan ja havainnoimaan, mitä tietyn oireen taustalla voi olla ja mitä keho tai mieli oikeasti tarvitsee. 

Koen, että länsimaalainen lääketiede hoitaa usein oiretta, mutta juurisyy voi hautautua oireen hoidon alle (en toki sano että aina näin olisi). Molempien vanhempieni työnkuvat liittyvät osaltaan länsimaiseen lääketieteeseen, joten sieltäkin arvostus länsimaalaisen kulttuurin ammatillisuutta ja osaamista kohtaan on olemassa. Toivoisin, että energialääketiede ja länsimaalainen lääketiede kulkisikin joskus käsikädessä ja täydentäisivät toisiaan ja että energiahoidot otettaisiin mukaan täydentävänä hoitomuotona. Hoitajana en anna lääketieteellistä ohjausta, vaan hoidot ovat täydennyshoitomuoto tukemaan kehon omia paranemisprosesseja luonnollisesti kehon ja mielen tasolla. Tarvittaessa kehoitan kääntymään lääkärin puoleen ja suosittelen, että noudatat lääkärin ohjausta.

Arvojani energiahoitajana on toimia aina hoidettavan parhaaksi ja kuuntelen aina asiakasta hoidoissa. Eettisesti toimiminen on tärkeää, enkä toimi vastoin asiakkaan toiveita. Minulla on vaitiolovelvollisuus hoidoista. Hoitajana olen lempeä, rehellinen ja empaattinen sekä helposti lähestyttävä. Haluan että sinulla on mahdollisimman hyvä olla. Teen hoitoja, koska visioni on lisätä luonnollista hyvinvointia ja seesteisyyttä niin fyysisesti kuin henkisestikin, jokainen on sen ansainnut.

Oma kokemus energiahoidoista

Energiahoitaminen on kiinnostanut minua aina, ja olen käynyt säännöllisen epäsäännöllisesti hoidoissa vuodesta 2014. Sitä ennenkin olin kokeillut monia luontaishoitoja. Aluksi en tuntenut energiahoidoissa mitään, muuta kuin hoitojen jälkeen levollisen olon ja ihanan sikeät yöunet. Nykyään olen herkistynyt tuntemaan ja aistimaan hoitoja todella voimakkaasti. Olen saanut apua energiahoidoista moneen asiaan ja nykyään ei varmaan ole asiaa, mihin en hoitoa käyttäisi. 

Suurin apu minkä olen henkilökohtaisesti energiahoidoista saanut, on hermoston tasapainottaminen ylikierroksilta ja kroonisen stressitilan vapautuminen, kun elin aiemmin vuosia suorittajan roolissa, enkä palautunut enää normaalisti. Lisäksi henkisellä puolella avautui energiahoitojen myötä paljon blokkeja, jotka vaikutti suuresti mieleni hyvinvointiin.

Olen tehnyt hoitoja muille marraskuusta 2021 ja toimin tällä hetkellä vielä Suomen energiahoitajien harjoitushoitajan nimikkeellä, koska tulen suorittamaan näyttökokeeni jatkokoulutuksien yhteydessä nyt loppuvuoden 2022 aikana. Tämä on minun juttu! Tunnen, että olen oikealla tiellä. Piti näköjään elää 35 vuotiaaksi, että tiesin, mihin haluan suunnata energioitani.

Kerron myöhemmin julkaistavissa postauksissa enemmän tekemistäni hoitomuodoista ja muuta infoa hoitoihin liittyen. 

Muuta minusta

Haluan kertoa hieman itsestäni ja taustastani, koska ainakin itselleni merkitsee myös se että hahmotan jo etukäteen, resonoiko hoitaja minua myös ihmisenä vai ei. Aiemmalta koulutukseltani olen restonomi. Pääasiassa työni on ollut ravintola-alalla, olen toiminut yrittäjänä, esimiehenä sekä rivityöntekijänä, niin ravintolan keittiön, asiakasrajapinnan, toimistolaisen, kuin tapahtuman tuottamisenkin parissa. Aiempi työkokemus onkin kasvattanut kohtaamaan asiakkaan ja paineen sietotilanteet inhimillisesti ja turhia stressaamatta, mutta kuitenkin huomasin kaipaavani jotain vähemmän hektisempää ja kuluttavampaa elämääni, koska suorittajan puoleni nosti liikaa päätään kiireen keskellä.

Tällä hetkellä (08/2022) olen opintovapaalla. Opiskelen opettajaksi ja aloitan myös Elämänhallinnan ohjaajan koulutusta. Suunnittelen ja luon Energiakamarin toimintaa sivutoimisesti. Olen elämässäni selvästi isossa muutosvaiheessa, missä haluan kohtaamisen ihmisen kanssa tapahtuvan syvemmin, oivalluttavammin ja eheyttävämmin. Olen myös omassa elämässäni vaiheessa, missä koen voivani antaa apuja muillekin, koska olen löytänyt aidon itseni ja eheytymisen polkuni ei ole enää niin kesken.  

Vapaa-ajalla tykkään olla kotona ja perheeni kanssa, oleilla luonnossa, touhuta puutarhassa tai sisällä kotona sisustaen. Rauhoitun saunomalla, lukemalla ja meditoimalla. Iltaisin venyttelen ja joogailen, kutsun sitä flow-liikkumiseksi, koska annan keholle sitä, mitä koen kehoni sillä hetkellä tarvitsevan. Matkustaminen tuo minulle aina ajatuksen "mene kauas, niin näet lähelle". Tarvitsen nykyään paljon aikaa itselleni ja palautumiseen, tai suorittajan roolini nostaa päätään ja unohdan itseni helposti, jolloin jään kaiken tekemisen alle. Olen kokenut yhden uupumisen ja hartain toiveeni on, että voin auttaa muita ennen kuin uupumus vyöryy päälle. Herkistyn kaikelle kauniille ja pidän niiden hetkien tallentamisesta valokuvauksen muodossa. Olen luova ja rakastan nähdä touhujeni jäljet epätäydellisen täydellisenä, minun näköisenä. 

Ihmisenä olen herkkä, intuitiivinen, iloinen ja helposti heittäytyvä. Innostun herkästi ja saan helposti hulluimmatkin ideat näyttämään mielikuvissani toteutettavilta. Arvostan avoimuutta, rehellisyyttä ja tunteiden näyttämistä. Arvostan sitä, kun ihminen osaa havainnoida asiaa myös toisen näkökulmasta. Näen aina ihmisissä jotain hyvää. Rakastan syvällisiä keskusteluja, pohdintaa ja aitoutta. Olen oman elämäni taivaarannan maalari, ja minulle on tärkeää pystyä luomaan aitoa, oman näköistä elämää, sitä erilaista ja itselle täydellistä.

Toivottavasti nähdään energiahoidossa ♡ :)

Energisin terveisin, Johanna

Kommentit

Suositut tekstit

Instagram