Rajojen asettamisella tasapainoa elämään

Vietät päivän ihmisten seassa. Vietät toisen paikassa, missä on hälinää ja vilinää? Entä päivä, jolloin elämääsi tuli paljon kaikkea uutta. Tuntuuko olosi näiden päivien jälkeen normaalia enemmän uupuneelta, kireältä tai muuten hankalalta? Jos tuntuu, voi olla, että omat rajasi eivät ole kunnossa.

Sinä olet se ihminen, joka jää, kun kaikki muut ovat lähteneet. Sinä olet ainoa ihminen, kenen kanssa elät joka ainoa hetki. Minkälaista elämää haluat itsesi kanssa elää?

Muistathan kuunnella itseäsi. Mitä sinä tarvitset juuri nyt?

Oletko tietoinen omista rajoistasi?

Oletko tietoinen omista rajoistasi? Pidätkö huolta omista rajoistasi? Omien rajojen sisällä on se sinun oma tilasi, missä sinulla on aina hyvä olla, vaikka ulkomaailmassa tapahtuisi mitä. Se tila, mihin voit aina palata takaisin, jos elät liikaa kiireessä ja monet asiat pyörivät mielessä yhtä aikaa, ylianalysoit asioita tai otat asioita liian henkilökohtaisesti vaikkei ne liittyisi sinuun millään tavalla. Tai jos ulkomaailman häly ja paineet lamaannuttaa ja kaipaat omaa rauhaa. Tai jos takerrut asioihin ja tunteet meinaavat saada vallan. Myös päätösten teko voi tuntua mahdottomalta silloin.

Jos elää liikaa mielen ja tahdon voimalla, voi olla hankalaa löytää yhteyttä itseensä ja omaan rauhaan. Hektinen ulkomaailma luo tähän vielä omat haasteensa. Varsinkin jos olet herkkä, saatat kuormittua kaikesta ylimääräisestä enemmän kuin toiset. Elin vuosia niin, että sysäsin kaiken mieleni perukoille ja pidin itseni kiireisenä, etten ajattelisi niitä hälytyskelloja, jotka niin monesti yrittivät pauhata korvieni juuressa. Tiedän sen tunteen, kun itsensä äärellä on lähes mahdoton pysähtyä. Siksi onkin tärkeää tehdä se pienin askelin, palanen kerrallaan. Ottaa mukaan elämään yksi asia kerrallaan kokeiltavaksi, mikä tuo lähemmäs itseä ja vahvistaa rajoja. Älä siis odota ihmettä, vaan anna aikaa ja ole armollinen.

Luontoyhteys vahvistaa omia rajoja.

Vahvista omia rajojasi

Kun rajasi ovat kunnossa, pysyt omissa energioissasi ja fiiliksissä, vaikka ulkomaailmassa ja ympärilläsi olevilla ihmisillä tapahtuisi mitä, etkä kuormitu ylimääräisestä hälinästä. Laitat asioita merkille ja vain havaitset niitä, mutta et ime niitä itseesi ja ota niitä taakkoja omille harteille kannettavaksi, mitkä eivät sinulle kuulu kantaa. Et takerru muiden fiiliksiin ja tunnet olosi hyväksi ja saat yhteyden itseesi hankalilla hetkillä. Et nojaudu hakemaan lohtua ulkomaailmasta, etkä elä ulkomaailmasta käsin, vaan niin, minkä itse aidosti koet hyväksi.

Tässä muutamia hyväksi havaitsemia vinkkejä omien rajojen vahvistamiseen, jotka toimivat minulla. Muistathan, että rajoja pitää vaalia ja vahvistaa säännöllisesti.

1. TUTUSTU ITSEESI, TUNNE ITSESI. 

Anna siis aikaa itsellesi. Pysähdy kysymään itseltä miten voit, mitä kuuluu. Ja kuuntele vastaukset. Voit käydä tätä keskustelua mielessäsi tai kirjoittaa ajatuksia ylös. Varmista, että sinulla on rauhallinen paikka tässä hetkessä.

2. TURVAN TUNNE LISÄÄ OMAN TILAN TUNNETTA. 

Kuvittele ympärillesi kehä, joka pitää kaiken ylimääräisen ja varsinkin negatiivisen pois sun energioista. Tai ota itsellesi vaikka jokin esine mukaan kannettavaksi, esimerkiksi koru, mikä kulkee mukanasi ja kuvittele sen tekevän sama vaikutus. Voit tehdä tämän aina kun lähdet kotoa tai aina kun tuntuu siltä.

3. LIIKUTA KEHOA. 

Liike liikuttaa myös energioita, eli fiiliksiä, tunteita. Kuinka usein sinulla on huono olo liikkumisen jälkeen? Ei varmaankaan kovin usein. Jos olet väsynyt, venyttelykin on kehon liikettä. Kuuntele kehoa, mitä se tarvitsee.

4. VAPAUDU KAIKESTA TURHASTA. 

Puhdista itseäsi, että energiat kiertää kehossa vapaasti, eikä sinuun jää tukoksia. Esimerkiksi suihkun aikana, kuvittele veden valuttavan sinusta kaikki kuormittavat fiilikset, niin kuin se valuttaa liankin sinusta pois. Tähän auttaa myös energiahoito, joka paitsi vapauttaa energiakuonaa tehokkaasti, myös lataa tilalle hyvää energiaa.

5. PIDÄ RAJOISTA KIINNI. 

Osaa ja uskalla sanoa myös ei. Poistu tilanteista, missä sinulla ei ole hyvä olla. Ole armollinen itselle, ja ennen kaikkea, ole armollinen itselle.

Ole siis itsesi paras ystävä.

 

Lempeydellä, Johanna

Käy ihastuttavissa paikoissa. Kun hämmästelet, niin havainnoit, mikä vahvistaa yhteyttä itseesi.
Luontoyhteys vahvistaa omia rajoja.
 

PS. Mitkä keinot toimivat sinulla rajojen vahvistamiseen ja ylläpitämiseen? 

Julkaisut jotka liittyvät aiheeseen:

Erityisherkkyys ja empatia

Erityisen herkkä ihminen Kommentit

Suositut tekstit

Instagram