Varjotyöskentely - se, miltä suljet silmät ja korvat

Varjotyöskentelyn matka. Se on matka, mikä voi olla välillä kivuliasta, epämiellyttävää, ärsyttävääkin kokea. Silloin näet ne puolet itsessäsi, mitä olet saattanut painaa niin syvälle pinnan alle, ettet näe niitä itsessäsi. Ne puolet, mitä ei halua kohdata itsessään. Mutta siellä ne ovat silti. Ne huomaa siitä, kun jokin elämässä tai muissa ihmisissä triggeröi ja osuu piikkinä lihaan. Siitä tiedät, että se sama asia on myös sinussa. 

Tunne varjosi

Olen tehnyt varjotyöskentelyä jo pitkään, vuosia. Silti aina pääsen siinä syvemmälle. Ja syvemmälle. Ennen en ole tehnyt sitä näin intensiivisesti kuin nyt. Nyt minulla on menossa shamanistinen rituaali, jossa kohdataan omia etukäteen määritettyjä varjoja päivittäin muutaman viikon ajan, jonka jälkeen ne ovat tulleet kuulluiksi ja ymmärretyiksi, jolloin vapautat niistä negatiivisen otteen. Tähän kuuluu myös se helpompi ja kiitollinen osuus, joka tulee varjoalttarin jälkeen, jolloin lisätään taas etukäteen määriteltyjen hyvien ja sinua palvelevien asioiden määrää itsessä. Varjoalttari kestää 2-3 viikkoa, samoin kuin valoalttarikin. Jos nimen omaan tämän kaltainen työskentely kutsuu, kehoitan kääntymään Valoverson Ankin puoleen, häneltä löytyy shamanistisia hoitoja.

Varjotyöskentely, tee näkyväksi se mitä et halua kohdata.
Tulen jakamaan blogissa rituaalin matkasta omalla kohdallani. Toivon, että siitä on apua ja rohkaisua myös muille kohdata omat varjonsa ja ymmärtää sitä puolta itsessään. Haluan muistaa itse ja muistuttaa myös sinua, että se mikä on sinussa, ei voi kaataa sinua jos et sitä salli. Jos kohtaat varjosi hyväksyen ja ymmärtäen, ne ei ole enää niskan päällä. Silloin sinulla on helpompi hengittää, eikä asiat enää tunnu siltä, kuin joku kääntäisi veistä haavassa, vaikka ne samat asiat ovatkin vielä olemassa. Silloin havaitset ne samat asiat, mutta ilman negatiivista ja matalaa kannustinta. Voi mikä oivallus se onkaan huomata, että jokin asia ei enää triggeröi sinua samalla tavalla kuin ennen! Ja siihen oivallukseen verrattuna varjotyöskentely on todellakin sen arvoista, vaikka samaan aikaan välillä myös vähän rankkaa.

Rituaalin kolmas päivä

Rituaaliin kuuluu siis pysähtyä päivittäin näiden varjojen äärelle tunnustelemaan, miten ne näkyvät itsessäni. Minulla on menossa nyt kolmas päivä. Päätin etukäteen, että tunnustelun jälkeen jätän nuo varjot niin sanotusti astiaan, enkä avaa astian kantta, ennen kuin vasta seuraavan pysähtymisen ajaksi. Eihän se mennyt ihan niin... Nyt jo huomaan, kuinka esimerkiksi kotona perheen ilmapiirissä näkyy tulevan vastaan koko ajan näihin teemoihin liittyviä asioita. Perheeni on hieman ihmeissäni minun käytöksestä, ennen kuin oivalsin, että tämä johtuu varjotyöskentelystä eikä heistä. Onneksi mulla on ihana ja ymmärtäväinen perhe joka tukee näitä mun juttuja hyvin. Palkitseehan se loppujen lopuksi sitten heitäkin, kun minä vapaudun ikävistä asioista.

Mutta kuinka helposti ego koettaakaan vyöryttää asioita muihin. Sekin on vain inhimillistä, koska ego yrittää vain suojella meitä kohtaamasta niitä ikäviä asioita. Nyt kun tiedostan tämän, voin olla lempeämpi niin itselle kuin perheellekin. Yleensä hyväksymällä ja ymmärtämällä asian juurisyyn, mikä tahansa asia onkaan, vapauttaa energiaa asiasta eikä se vaivaa niin paljoa. Toivon todella, että näin on myös minun kohdallani tämän intensiivisemmän varjotyöskentelyni aikana. 

Ei eletä pelkkien latvojen kautta, vaan tutustutaan juuriin saakka.

Apuja kohdata varjot

Onneksi minulla on myös tänä päivänä osaamista koulutuksien kautta kohdata näitä varjopuolia itsessäni. Olen jo nyt huomannut, että joudun enemmän pysähtymään itseni äärelle tänä aikana. Jo kolmannen päivän kohdalla... Uskon, että nyt alkumatkalla kuitenkin alitajunta alkaakin tarjoilla enemmän näitä varjopuolia kohdattavaksi, joka sitten helpottuu, mitä pidemmälle menen. Ja sitten näin alussa niitä on vielä kivuliaampi kohdata, ennen kuin alkaa saamaan ymmärrystä, hyväksyntää ja anteeksi antoa itselleen näiden varjojen kanssa.

Teen energiahoitoja nyt tämän aikana enemmän itselleni, minkä huomaan auttavan puhdistumisprosessissa. Lisäksi läsnäololliset harjoitukset, oikein lempeät harjoitukset itsensä kohtaamiseen ovat olleet mukavia. Huomaan myös, että tarvitsen jotakin konkreettista tekemistä asioiden työstämiseen ja päätin, että siivoan joka päivä jonkun kohdan meidän kodissa, jolloin saan selkeyttä ja freesiä ilmettä ihan silmilläkin nähtäväksi, mikä selvästi tehostaa tätä puhdistumismatkaa. Lisäksi valkoinen salvia-yrtti, kuin rosmariinikin on ollut ahkerassa käytössä ja otimpa ennen aloitusta myös keholleni muutaman päivän puhdistuskuurin detoxin muodossa. Aika intensiivistä siis kohdallani tällä kertaa, myönnän! :) Tarvitsen nyt enemmän aikaa itseni kanssa, joten armollisuus ja lempeys on avainasemassa tällä hetkellä.

Kerron seuraavissa postauksissa enemmän, minkä varjojen kanssa työskentelen ja miten ne vaikuttavat minussa. Kerro mulle, jos tämä inspiroi sua ja lähdet rohkeasti itsekin mukaan varjotyöskentelyyn! Mielelläni vaihdan ajatuksia ja kokemuksia tästä ja toki tuen sua sun kasvun ja vapautumisen matkalla oppieni kanssa, jos haluat. Olen Instagramissa nimellä @energiakamariihme, jonka kautta voit myös lähettää minulle yksityisesti viestiä tästä aiheesta jos haluat jakaa jotain ja seurata mun shamanistisen rituaalin matkaa.

Lempein terveisin, Johanna

raivataan pilvet valosi edestä pois.

Kommentit

Suositut tekstit

Instagram