Kehoni sisäinen viisaus

Laita silmät kiinni. Mieti itsesi johonkin sinulle mukavaan paikkaan, missä tunnet valtavaa läsnäolon ja rauhan tunnetta. Mieti mitä näet? Mitä kuulet? Miltä sinusta tuntuu? Hymyilyttääkö? Tuntuuko kehosi kevyemmältä? Minä näen itseni meren rannalla kallion päällä istumassa, kun leuto tuuli hivelee kasvojani ja hiuksiani. Tunnen maadoittuvani, palaavani kehooni täydellisesti. Tunnen kiitollisuutta ja tunnen myös oloni pieneksi meren voiman äärellä. Hiekka tuntuu lämpimältä varpaissa ja vesi hieman vilpoisalta, mutta ei kuitenkaan kylmältä. Tunnen olevani yhtä luonnon kanssa. Kaikki on juuri nyt hyvin.


Aistien ja alitajunnan yhteistyö

Aistit... Nuo niin monikanavaiset tiedon välittäjät. Ilman aisteja emme havainnoisi ympäristöstä mitään. Emme siis kommunikoisi minkään kanssa, emme olisi yhteydessä mihinkään. Toisin sanoen, emme eläisi, tuntisi, kokisi. Aistit kuitenkin myös niin sanotusti filtteröivät tiedon vastaamaan omaa kokemustasi. Koet sen, mikä sopii vastaamaan sinun elämääsi. Jos koet muuta, saatat horjua. Ainakin hetkellisesti, riippuen omasta voimastasi.

Alitajunta juurruttaa itseensä nuo kokemasi kokemukset ja tunteet. Alitajunta sisältää valtavan määrän informaatiota, ja aina kun kehosi aistii ympäröivästä maailmasta asioita, alitajunta tarjoilee siihen sopivaa reaktiota ja tunnetta. Näin tapahtuu, vaikka vain ajattelisit jotain tilannetta, koska aivot eivät näennäisesti ymmärrä, oletko tässä hetkessä, menneisyydessä vai tulevaisuudessa. Aivot ymmärtävät vain sen, mitä koet ja miltä sinusta tuntuu.

Alitajunta on voinut esimerkiksi linkittää pelkoenergian tilanteeseen, jossa olet säikähtänyt pelottavaa koiraa alkukesän kauniina päivänä koivunlehtien heiluessa verkkokalvoilla ja tuoreen nurmikon tuoksu nenässäsi. Alitajunta varastoi tilanteesta siis pelottavan koiran lisäksi myös koivun ulkonäön ja nurmikon tuoksun. Seuraavana alkukesänä saatat tuntea siitepölyallergian oireita. Miksi? Koska alitajunta tarjoaa keholle reaktiota "pelottavasta tilanteesta" pelkoenergian aktivoituessa, kun aistien kautta välittynyt tieto koivun näkemisen ja nurmikon tuoksun kautta on saatu.

Tietoisuustaidot

Miten sitten muuttaa tästä kokemuksesta nämä viattomat ja sivulliset elementit niin, etteivät oireet häiritsisi turhaan elämääsi? Yksinkertaisesti: kaikki lähtee siitä, että tiedostat asian. Voit kyseenalaistaa eri tilanteissa toimintaasi ja näin havainnoida yhteyksiä tapahtumista. Kun muuttaa suhtautumista ja samalla myös tuntemuksia tilanteita kohtaan, saat valtavat voimavarat elämääsi. Tunteet vaikuttavat kehon toimintaan, eli samalla myös oireisiin.

Kun tiedostat asian, pysähdy hetkeksi. Mieti miltä sinusta tuntuu. Jos tunnet esimerkiksi ärtyneisyyttä tai vaikka hätää allergiaoireista, pyri rauhoittamaan itsesi. Mene mielessäsi vaikka siihen samaan paikkaan, missä kävit tämän tekstin alussa. Koetat siis muuttaa tunnetilaasi positiivisemmaksi. Silloin lopetat alitajunnan ruokkimisen kyseistä asiaa kohtaan, mikä hälvenee kerta toisensa jälkeen enemmän ja enemmän. Muutamien kertojen jälkeen saatat havaita, kuinka alitajunta ei tarjoilekaan enää ärsykkeitä samassa tilanteessa, ja voit saavuttaa erilaisen elämänkokemuksen aiheesta. Tunteet vaikuttaa kaikkeen.

Missä tunnetilassa sinä haluat värähdellä?

 

Ihmeterveisin<3 Johanna

 


Kommentit

Suositut tekstit

Instagram