Vapaasti virtaava tunne-energia

Tunne itsesi, tunne kehosi. Havaitsemalla, että tunteet eivät ole yhtä kuin sinä tai todellisuus, myös itsetuntemuksesi lisääntyy. Opit tuntemaan, kuka todella olet. Kun tunnistat tunteesi, havaitset, missä ne esimerkiksi tuntuvat kehossasi, jolloin palaat myös läsnä hetkeen, etkä lähde sokeasti tunteen vietäväksi. 


Tunteet ovat energiaa

Voit kasvattaa tunnetta elämällä tunteen vietävänä sokeasti, mutta voit myös hallita tunnetta lempeästi hyväksymällä sen, jolloin se ei valtaa sinua. Useiden tutkimuksien mukaan tunne on vahvimmillaan vain 90 sekuntia, jonka jälkeen se alkaa hiipua. Havaitsemalla ja hyväksymällä tunteen, eikä antaa tunteen vallata ainoana totuutena tilanteesta, voit vaikuttaa kokemuksiisi, tekemisiisi ja päätöksiisi huomattavasti. 

Jos taas kiellät tunteesi, estät niitä tulemasta tai pakenet niitä, et päästä tunne-energiaa virtaamaan vapaasti. Seurauksena tästä syntyy tunnelukkoja, tukoksia, jotka varastoituvat kehoon ja alitajuntaasi. Jos elää pitkään näin ja käsittelemättömiä tunteita kasaantuu enemmän, keho on jatkuvassa suoritustilassa ja painaa tunteita aina vain syvemmälle alitajuntaan, jolloin niistä tulee osa meitä (ja meidän uskomuksia). Tästä johtuu useimmiten niin mielen kuin kehon fyysisetkin ongelmat. 

Positiivisia tunteita on kuitenkin hyvä nostattaa ja kasvattaa ihan tietoisesti, esimerkiksi päätöksen tekemisen tukena tai vaikka uusiin, jännittäviin tilanteisiin mentäessä. Hyvästä tunnetilasta käsin luot myös kokemuksesta positiivisen, mikä luo lisää hyvää energiaa. Itse pyrin kohtaamaan myös ihmiset hyvästä tunnetilasta käsin, jolloin kohtaamiset päättyisivät aina niin, että muistijälki olisi hyvä ja miellyttävä.

Kokemuksen aiheuttama tunne

Kokemukset ja tapahtumat itsessään eivät ole minkään tunteen alaisia, vaan neutraaleja tilanteita, joihin jokainen itse liittää tuntemansa tunteet. Tilanteen kokija, riippuen aiemmista kokemuksista ja uskomuksista, saattaa tuntea paljonkin tapahtuman aikana. Erityisherkkä saattaa tuntea tilanteessa muidenkin tunteet ja ihminen, jolle tilanne ei merkitse paljonkaan, saattaa kokea tapahtuman neutraalisti ilman suurempia tunteita.

Lapsuudessa tunteiden säätelykyky ei ole vielä kehittynyt, jolloin käsittelemättöminä varsinkin negatiivia tunteita varastoituu usein kehoon ja alitajuntaan. Riippuen aiemmista tunneyhteyksistä kokemuksiin, toiselle tapahtuma voi olla tilanne muiden joukossa, kun toiselle herkästi ja vahvasti tuntevalle tapahtuma voi olla hyvinkin tunteellinen kokemus. 

Esimerkkitilanne: koulussa nauretaan jollekin viattomasti jonkin tapahtuneen seurauksena. Lapsi, joka on tottunut hauskuuttamaan muita, ottaa tilanteen aika neutraalisti tai ainakin positiivisen tunteen kautta, kun taas lapsi, jolle on saatettu nauraa nöyryyttävästi jonkin kömpelön teon seurauksena useinkin, saattaa järkyttyä ja nolostua hyvinkin paljon. Nämä negatiiviset tunteet varsinkin käsittelemättömänä, varastoituvat alitajuntaan sekä kehoon, ja hallitsevat sen vuoksi tulevaisuudessakin vastaavanlaisia tilanteita. Tässä esimerkissä esiintymisjännitys ja näkyväksi tuleminen voivat olla isoja haasteita tulevaisuudessa, varsinkin jos tilanteita tulee enemmän ja samat tunteet ovat aina tapahtumissa mukana. 


Miten vapautua tunne-energian kuormasta?

Olet siis todennäköisesti varastoinut elämäsi aikana eri tapahtumien seurauksena tunne-energiaa kehoosi tiedostamatta ja alitajunnan tasolla. Resonanssi, eli vetovoiman laki vetää puoleensa tätä samaa energiaa myös ulkomaailmasta. Todennäköisesti sinusta tuntuu tutulta ja turvalliselta, ja otat sen vastaan vaikka se ei tekisikään sinulle hyvää. Vapauttamalla negatiiviset tunne-energiat ja keskittymällä hyviin asioihin, alat vetää puoleesi hyvään energiaan värähteleviä asioita, ja universumi alkaakin tarjoilla niitä elämääsi enemmän. Jos siis niin valitset.

Pinnallisista vasta tapahtuneista stressaantuneista tilanteista pääsee yleensä helposti eroon tekemällä asioita, jotka rentouttavat hermostoasi ja laskevat stressitasojasi. Alitajunnassa piilossa olevista tunnelukoista ei kuitenkaan noin vain päättämällä voi luopua. Se vaatii syvällistä itsetutkiskelua ja itsetuntemusta, ja se saattaa kyllä tuoda nämä tunteet pintaan, mutta ei välttämättä vapauta niitä, koska tunteita voi olla tuskallista kohdata. Näistä tunteista on kuitenkin mahdollista vapautua. 

Mikä sitten helpottaa tunteiden kokemiseen ja näyttämiseen? Miten vapautua alitajunnan syövereissä olevista tunnetraumoista? Ensiksi sanoisin, että turvallinen ympäristö on ensisijaisen tärkeä. Se, että koet turvalliseksi näyttää ja kokea tunteesi sellaisina kuin ne ovat, auttaa sinua purkamaan tunteita. Tärkeää on myös tunteiden sanoittaminen ja se, että saat rauhoitettua itsesi isonkin tunnemyrskyn keskellä. Ennen tätä kaikkea sinun on kuitenkin kohdattava tunteesi.

Myös energiahoidot vapauttavat alitajunnan tasolta tunteita. Opiskelen tällä hetkellä yhtenä energiahoitomuotona tunnekehon hoitamista, jossa hoidettavan valittuja muistoja sekä niihin liittyviä tunteita neutralisoidaan ja vapautetaan kehosta. Tämä eroaa normaalista energiakehon hoidosta siinä, että menetelmässä tiedetään, mitä asiaa lähdetään työstämään, toisin kuin energiakehon ja chakrojen hoidossa tunteet ja muistot eivät välttämättä tule tietoisuuteen, vaan vapautumista tapahtuu sillä tasolla, mikä on sinulle parhaaksi. Energiahoidot ovat vapauttaneet minussa paljon, ja olen muiden minulle tekemien energiahoitojen lisäksi tehnyt myös itsehoitoa. Kerron myöhemmin lisää tekemistäni energiahoitomuodoista.


Lämpimin tunne-energioin<3 Johanna


LÄHTEET

https://suomenenergiahoitajat.fi/artikkelit/tunnetraumat/
https://www.mielenterveystalo.fi/aikuiset/itsehoito-ja-oppaat/itsehoito/epavakaa_persoonallisuushairio/Pages/osio2.aspx

Kommentit

Suositut tekstit

Instagram