Vetovoiman laki


Karma. Tuo ihana kamala karma. Karma on monien eri filosofisten oppien mukaan syy ja seuraus-lain vastaavuus, eikä ainoastaan negatiivisessa mielessä, vaan paha vetää puoleensa pahaa ja hyvä moninkertaistuu. Karma on tekojemme, toimintamme ja ajatustemme seurausta. Jokainen voi valita tekonsa ja ajatuksensa ja myös sen, keskittyykö muiden ihmisten tekemisiin. Muiden ihmisten tekemiset ovat heidän karmaansa ja se, miten itse siihen suhtaudut, on sinun. Laulaja Frank Ocean tiivistää ajatuksen karmasta ja muista ihmisistä hyvin: "We met for a reason, either you're a blessing or a lesson".

Sitä saa mitä tilaa

Oletko kuullut sanonnan "sitä korjaat, mitä kylvät"? Kiinnitätkö huomiota siihen, mitä heijastat itsestäsi muille ihmisille? Puratko huonoa mieltä, ärsytystä, pahaa oloa tai jotain muuta negatiivista tunnetta tai ajatuksia muihin ihmisiin? En halua huolestuttaa sinua jos teet niin, se on aivan inhimillistä! Mutta kehottaisin sinua kuitenkin havainnoimaan tästä lähtien, jos tai kun niin tapahtuu.

Muistan kuulleeni jostain (ehkä Sami Minkkisen luennolta?), että oma toimintasi heijastuu aina kolminkertaisesti eteenpäin. Eli jos toimintasi tai ajatuksesi vaikuttavat kolmeen ihmiseen, joista jokainen vaikuttaa taas kolmeen ihmiseen ja niin edelleen, on vaikutukset aika valtavat kokonaisuudessaan. Itse pyrin nykyään lataamaan aina hyvällä kaikki asiat, heijastuvat ne toiseen ihmiseen tai eivät. Se ei ole automaattista eikä aina edes helppoa, koska elämässä on ylä- ja alamäkiä, mutta pyrin tietoisesti kuitenkin kiinnittämään tähän asiaan huomiota.

Otetaan esimerkki: olet juuri saanut isomman sähkölaskun mihin olet varautunut, mikä laskee mieltäsi ja nostaa ärsyyntymistäsi kovasti sillä hetkellä. Kaikki tekeminen tuntuu sen jälkeen vähän tympeältä. Ystäväsi sattuu soittamaan sinulle kysyäkseen neuvoa johonkin omaan ideaan ja on innoissaan aloittaessaan puhelun. Sinä töksäytät ystävällesi jotain harmistuneena, et ehkä ilkeästi, mutta kuitenkin välinpitämättömästi sen takia, että asia ei juuri nyt kiinnosta sinua etkä jaksa perehtyä asiaan ärsyyntyneen olosi vuoksi. Ystäväsi innostus lopahtaa puhelun aikana tai sen jälkeen ja ystäväsi on ymmällään mitä tapahtui, mikä heijastuu taas ystävästäsi eteenpäin jollekin toiselle.

Tämäkin tilanne on aivan inhimillinen, etkä välttämättä edes tiedosta itse toimintaasi, mutta sen sijaan että purkaisit omaa huonoa mieltä ystävällesi, voisitko sen sijaan yrittää sanoa alkuun, että sinulla on nyt huono hetki tai kertoa saaneesi juuri äsken huonoja uutisia, mikä voi vaikuttaa siihen mitä nyt annat itsestäni ulos. Tai jos olet hyvinkin tietoinen näistä tunteista, voit jättää ne hetkeksi odottamaan taka-alalle ja keskittyä ystäväsi ideaan tai olla vastaamatta ja soittaa myöhemmin takaisin, kun olet saanut käsiteltyä tunteesi.

Neutraalit ajatukset

Sitten on näitä ihmisiä joista et pidä, tai joiden kanssa sinulla on aina kitkaa. Voi olla, ettet voi välttyä tapaamasta heitä, jos he kuuluvat elämääsi tavalla tai toisella. Tai he voivat olla vaikka puhelinmyyjiä. En tietenkään yllytä yltiöpositiivisuuteen tai teeskentelyyn, eikä se ole hyväksi, mutta voisitko kuitenkin yrittää ajatella näitä ihmisiä tai tilanteita ja asioita positiivisuuden kautta? Yrittää saada edes ripauksen kiitollisuutta mukaan näihin tilanteisiin, kohtaamisiin tai ihmisiin. Tai ainakin pyrkiä olemaan neutraali, jolloin mikään ei mene samalla tavalla ihon alle, kuin jos otat asian henkilökohtaisesti.

Se, mitä heijastavat ulospäin itsestäsi, palautuu sinulle takaisin. Vetovoiman laki on voimakas, ja vedät puoleesi juuri sitä, mitä annat itsestäsi. Niin puheillasi, tekemisilläsi kuin ajatuksillasikin. En tarkoita, että joka ikisen ajatuksen kanssa pitäisi olla varuillaan tai miettiä mitä puhuu, mutta jos pyrit tiedostamaan asian, olet jo askeleen lähempänä neutraalia olotilaa kohdatessasi ikäviä tilanteita.

Joka tapauksessa, ole itsellesi armollinen, koska myös se mitä ajattelet itsestäsi, heijastuu sinuun itseesi.

 

<3 Johanna

 






Kommentit

Suositut tekstit

Instagram